40 jaar geleden zag de blaaskapel ‘Wa’n Klank” haar levenslicht.

In het voorjaar van 1983 is de blaaskapel met ongeveer 9 muzikanten begonnen in de Son en Breugel onder de noemer Band Soniuswijk.
Elke week werd er in de Manege Soniushof gerepeteerd onder leiding van dirigent Roel Miltner met schitterende instrumenten van Mary Holland.

Na 7 maanden was het eerste optreden met de Blaaskapel De Eickelstampers. In Maart 1984 was de eerste feestavond met een nieuwe kappelnaam: ‘Wanne Klank’
In het begin speelde men vooral de welbekende marsjes en polka’s en Nederlandstalige “echte” carnavalsmuziek. In de jaren die volgden is de blaaskapel telkens gegroeid qua leden.
Wa’n Klank heeft in alle jaren haar repertoire aangepast naar de wens van haar publiek en haar leden.


Uiteraard moet de kapel ook een goede repetitieruimte hebben. Het is wel aardig om te weten dat de kapel op diverse plaatsen heeft gerepeteerd, maar de echte thuisbasis was toch wel bij Piet en Els. Aan de diversiteit van de repetitieruimtes kun je opmaken dat zich goed kunnen aanpassen aan de omgeving en zich overal snel thuis voelen.
In de afgelopen 40 jaar heeft de blaaskapel vele optredens gehad van allerlei soorten. De meest opvallende optredens willen wij jullie niet onthouden:
Amsterdam Pieten, Concours ludiek, Maastricht Vaals en Altena Duitsland. De laatste jaren is Wa’n Klank niet meer weg te denken tijdens het blaaskapellenfestival in Helmond. Kortom; Overal waar het gezellig is zijn ze van de partij.

Jaarlijks geniet de gehele kapel van een barbecue in de tuin van Piet. Vanzelfsprekend worden de instrumenten thuisgelaten. De traditie wil dat deze barbecue om 16.00 uur begint en voor de diehards tot 04.00 uur duurt.
Vandaag de dag wordt de muzikale leiding verzorgd door Ad van Beekveld.